Skip to content

Mat en njutning!

Att äta gott är en fantastisk njutning, och man gör så gott man kan att få till den perfekta rätten hemma efter att ha sett Jamie Oliver eller någon annan matkunnig människa på televisionen. Det finns inspiration att hämta dagligen i alla dessa TV program.

sushi

recept.nu kan du hitta massor av bra recept och inspiration till en lyckad måltid.

Att lyckas med en maträtt kan vara lite knepigt, men övning ger färdighet och efter ett par gånger så kan du säkert imponera på din familj eller dina vänner. Om du inte alls har lagat så mycket maträtter så börja med något enkelt, så kan du testa dig fram och hela tiden utvecklas i köket.

Här är ett recept på Pannacotta, en av de godaste efterrätter jag vet!

Ingredienser:

4 portioner

  • 2 1/2 blad gelatin
  • 5 dl (visp)grädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 4 cl (knappt 1/2 dl) (Galliano-)likör
  • frukt, vispgrädde till servering

Så här gör du:

  • Blötlägg gelatinet efter påsens anvisning. Observera att de nya, korta bladen inte ska kramas ur efter blötläggningen.
  • Värm grädden med längssnittad vaniljstång, socker och likör. (Vaniljstången kan användas flera gånger. Skölj försiktigt bort grädden, torka av och förvara i tät burk i kylen.) Smält blötlagt gelatin i grädden. Sila och fördela i portionsformar.
  • Kyl portionerna cirka 5 timmar före servering med frukt eller bär och kanske en klick vispad grädde.